Hulp nodig? Bel ons:030 7900 223
De nummer 1 prijsinformatiesite voor hoveniers!

Gratis Hovenier Offertes

Vergelijk 6 hoveniers in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 hoveniers

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 270 hoveniers in Nederland op Hovenier-Weetjes.nl

Tuinman

Tuinman

Een tuinman zorgt voor een goed onderhouden tuin. Door zijn “groene vingers” is uw tuin bij een tuinman in goede handen.

Kosten tuinman

Een tuinman kost gemiddeld € 35 tot € 45 per uur. De totaalprijs is afhankelijk van het werk dat u uitbesteedt en de omvang van uw tuin. Ook de inrichting van uw tuin is van invloed op hovenier kosten. Planten hebben bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan bestrating of gras.

Tuinman

Een tuinman onderhoudt uw tuin. Hij zorgt ervoor dat uw tuin mooi blijft, zodat u zelf niet dagelijks hoeft te tuinieren. Daarnaast kan een tuinman ook zorgen voor een deel van uw tuinaanleg.

Wat doet een tuinman?

Een tuinman kan de volgende werkzaamheden voor u verrichten:

 • Gras maaien en zaaien
  U bespaart veel tijd door voor het gras maaien een tuinman in te schakelen. Gras maaien is een terugkerende taak die veel van uw tijd in beslag kan nemen. Zeker in regenachtige perioden groeit het gras hard en moet er regelmatig gemaaid worden.
 • Snoeien en onkruid verwijderen
  Het is verstandig om twee keer per jaar voldoende tijd uit te trekken om het onkruid groots aan te pakken en planten en bomen terug te snoeien. Een tuinman heeft de nodige kennis van bomen en planten en weet wat de beste snoeimethode per plant of boom is. Hij heeft deze klus dan ook snel geklaard.
 • Herindelen en aanleggen
  Uw tuin is zo nu en dan toe aan een herindeling of een nieuw tuinontwerp. Bijvoorbeeld omdat bepaalde planten te groot worden voor hun plek of omdat een zonnige plek verandert in een schaduwrijke plek. Een tuinman kan u adviseren over een goede herindeling van uw tuin.
 • Opruimen en afvoeren
  Het opruimen en afvoeren van de berg tuinafval is zwaar werk en kost aardig wat tijd. Een tuinman heeft hier ervaring mee en voert alle grond en afval vlot en moeiteloos af. Een tuinman inschakelen scheelt u dus een hoop tijd en moeite.

Onderhoudsabonnement

Als u het onderhoud van uw tuin goed wilt bijhouden, dan kunt u kiezen voor een onderhoudsabonnement. De tuinman zorgt dan regelmatig voor het onderhouden van uw tuin. Dat kan één keer per maand zijn, bijvoorbeeld als u een grote tuin heeft met veel beplanting. U kunt ook kiezen voor twee keer per jaar, bijvoorbeeld in het voor- en najaar.

Keurmerk hoveniers en groenvoorzieners

Als u er zeker van wilt zijn dat u een professionele tuinman of hovenier inschakelt, dan is het verstandig om te kijken of hij aangesloten is bij een brancheorganisatie. De brancheorganisatie van hoveniers is de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). De VHG heeft als doel het op peil houden van vakkennis, duidelijke offertes en het gebruik van algemene voorwaarden.

Daarnaast is het kwaliteitskeurmerk Groenkeur een belangrijk keurmerk in de branche. Een Groenkeur-hovenier geeft 12 maanden tuingarantie op bijvoorbeeld beplanting en heeft goede Algemene Voorwaarden.

Offerte tuinman

Als u een vakman gaat inschakelen, dan is het verstandig om meerdere hovenier offertes aan te vragen. De prijzen verschillen namelijk per bedrijf. Door te vergelijken, kunt u tot wel 40% op de kosten besparen.

Service
Waarom
Gratis Offertes