Sierbestrating

Sierbestrating is er in veel verschillende soorten. Welke stijl past er bij uw tuin?

Kosten sierbestrating

Wat kan een tuin bestraten kosten? Dit hangt voor een belangrijk deel samen met het soort sierbestrating dat u kiest. De gemiddelde prijs van koppelstones is bijvoorbeeld

€ 15 tot € 25 per m2, de gemiddelde prijs van waaltjes is € 30 tot € 45 per m2.

Sierbestrating

Sierbestrating wordt gebruikt voor mooi en stijlvol straatwerk in tuinen. Wilt u sierbestrating die goed bij uw tuin past, dan is het handig om te weten uit welke soorten bestrating u kunt kiezen. We geven daarom een aantal voorbeelden van veel gekozen sierbestrating:

  • Koppelstones
  • Betonbestrating
  • Natuursteen: flagstones
  • Natuursteen: marmer
  • Waaltjes

Sierbestrating met plantenbak

Sierbestrating in de tuin

Door sierbestrating aan te leggen, is uw tuin goed toegankelijk. U kunt daardoor overal makkelijk bij komen. Denk bijvoorbeeld aan de ramen van uw huis, die af en toe gewassen moeten worden. Door een pad van tuintegels langs de gevel van uw huis, kunt u voor het wassen van uw ramen een keukentrapje neerzetten. Sierbestrating zorgt dus voor een stevige ondergrond en uw tuin blijft netjes.

Een stijl kiezen

U kunt de tuinbestrating laten aansluiten op de stijl van uw tuin. De sierstenen die u kiest, bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van uw tuin. Heeft u bijvoorbeeld een klassieke stijl in uw tuin, dan kunt u kiezen voor waaltjes. Deze gebakken stenen werden vroeger ook veel gebruikt en hebben een authentieke uitstraling. Voor een moderne tuin werkt een stratenmaker meer met betonbestrating en natuursteen. Omdat deze bestrating in groot formaat verkrijgbaar is, ontstaat er een strak en vlak resultaat met weinig voegen.

Sierbestrating in kleine tuin

In alle seizoenen mooi

Sierbestrating zorgt ervoor dat uw tuin in elk seizoen mooi om te zien is. Het uiterlijk van sierbestrating verandert namelijk (bijna) niet. Ook in de winter als een grasveld of een plantenperk in de tuin (vaak) minder fraai is om te zien, behoudt u door bestrating dus een groot deel van de uitstraling van uw tuin.

Sierbestrating combineren met ander materiaal

Als u van afwisseling in materiaalgebruik houdt, dan kunt u bestrating leggen in combinatie met grind of split. Grind en split hebben namelijk een heel andere uitstraling dan straatwerk. Als u voor grind op uw paden of oprit kiest, dan is het verstandig om eerst grindplaten te leggen. Deze platen zorgen ervoor dat het grind op zijn plek blijft liggen, zodat er geen kale plekken ontstaan.

Offerte stratenmaker

Sierbestrating leggen is vakwerk, waar een professionele stratenmaker veel ervaring in heeft. Als u een vakman gaat zoeken, dan raden we u aan om meerdere stratenmaker offertes aan te vragen. Door de prijzen van stratenmakers te vergelijken, kunt u tot wel 40% op de kosten van de sierbestrating besparen.