Stratenmaker

Laat u bestrating aanleggen in uw tuin dan wilt u erop kunnen rennen, springen en stampen zonder dat het geheel binnen no time schots en scheef ligt. Een stratenmaker weet precies hoe deze klus aangepakt moet worden. Wilt u de stratenmaker met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees hier hoe u die vindt.

Stratenmaker gezocht! Maar wat zijn de kosten?

Dagen ploeteren in de aarde, rugpijn en zere knieën of investeren in een stratenmaker die uw bestrating snel en vakkundig plaatst? Veel mensen kiezen voor het laatste, de zekerheid van het snel kunnen genieten van een stevig betegelde tuin. Een stratenmaker vraagt voor de klus een prijs per m2 of per uur. Wilt u een eenvoudig maar strak terras dan is de kans groot dat een stratenmaker een prijs per m2 in rekening brengt. Is het een klus met een lastig legmotief, dan kan de stratenmaker een prijs per uur vragen, de stratenmaker is tenslotte meer tijd per m2 kwijt. Of het een uurtarief of prijs per m2 wordt bespreekt u voorafgaand aan de klus met de stratenmaker.

Stratenmaker & materialenGemiddelde prijzen incl. btw
Stratenmaker met het benodigde gereedschap€ 10 - € 20 per m2
€ 30 - € 40 per uur
Tegels€ 15 - € 65 per m2*
Ophoogzand€ 50 - € 70 per big bag van 1 m3 (goed voor 20 m2)
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meter

* Van betonnen bestrating tot natuursteen

Achtertuin met sierbestrating

Goedkope maar vakkundige stratenmaker gezocht!

Wilt u zo voordelig mogelijk uw tuin professioneel laten aanpakken? Dat kan. Vind eenvoudig de stratenmaker met de beste prijs-kwaliteitverhouding in uw regio door hier tot wel 5 offertes op te vragen. Wat de voordelen zijn?

 • specifieke prijsinformatie voor uw klus;
 • het is gratis en u zit nergens aan vast;
 • u vult maar één aanvraag in om tot wel 5 offertes te ontvangen;
 • het zijn stratenmakers in uw regio dus lage/geen reiskosten;
 • bespaart u door het vergelijken tot wel 40% op de klus;
 • u kunt realistisch budget opstellen.

Doordat iedere stratenmaker andere prijzen hanteert kunt u door het vergelijken van offertes deze verschillen eenvoudig opsporen en daarmee tot wel 40% op de kosten besparen. Mensen die eerder een offerteaanvraag bij ons hebben gedaan deelden deze ervaring. Zo heeft u straks de beste stratenmaker op uw klus, maar dan zonder te veel te betalen. Ziet u toch van de klus af? Geen probleem, de offertes zijn volledig vrijblijvend.

De voordelen van een stratenmaker

Kiest u voor een stratenmaker voor uw bestrating klus, dan is uw lichaam daar waarschijnlijk zielsgelukkig mee. Maar er is meer, u profiteert ook van de volgende 3 voordelen:

 1. Waardevolle adviezen inwinnen: Hoe het prachtige totaalplaatje eruit moet komen te zien, dat ziet u vast al helemaal voor u. Heeft u in dit ontwerp ook rekening gehouden met praktische zaken? Denk hierbij aan een stevige ondergrond, het opsluiten van de tegels, stevige bestratingsverbanden, dat tegels krimpen en uitzetten en afschot noodzakelijk is om regenwater weg te laten lopen. Een stratenmaker werpt graag een kritische blik op uw wensen zodat u straks een prachtige bestraten tuin heeft waar flink op geleefd kan worden.
 2. Geen gereedschap speurtocht: Wilt u goede en stevige bestrating in uw tuin wat op gelijke hoogte ligt, dan is goed gereedschap zoals een aftrilmachine onmisbaar. Een stratenmaker heeft al het gereedschap in huis, dat bespaart u heel wat uurtjes rondvragen bij de buren en bouwmarkten om alle materialen te lenen of kopen.
 3. Snel genieten van uw tuin: Een stratenmaker heeft geen last van spierpijn, onervarenheid, onwennigheid met legmotieven en houdt daarom lekker de snelheid in het werk. Zelf bent u wellicht wel een paar vakantiedagen kwijt aan de klus, terwijl een stratenmaker vaak al binnen een dag een stevig bestraten tuin aan u oplevert.

Moderne tuin met vijver

Wat kan een stratenmaker voor u betekenen?

De stratenmaker kan verschillende klussen voor u oppakken. Dit start al bij de voorbereidende fase.

 • Advies: We hebben het net al over het waardevolle advies van een stratenmaker gehad. U legt al uw wensen op tafel en de stratenmaker denkt aan de praktische zaken. Zo krijgt u uw droomtuin én blijft de bestrating jarenlang mooi.
 • Materialen bestellen: Geen klus zonder de juiste materialen. De stratenmaker kan alle materialen, denk aan ophoogzand, opsluitbanden en uiteraard de tegels, voor u bestellen en op de dag van de klus direct meenemen. Uiteraard kunt u deze materialen ook zelf aanschaffen. Overleg met de stratenmaker wat hij/zij nodig heeft zodat de stratenmaker op de dag van de klus direct van start kan.
 • Voorbereidende werkzaamheden: Eventuele oude tegels verwijderen, graafwerkzaamheden of juist het ophogen van de tuin behoort ook tot het takenpakket van een stratenmaker. De stratenmaker bekijkt van tevoren wat uw tuin nodig heeft en maakt met u afspraken over wie de werkzaamheden gaat oppakken, u of de stratenmaker.
 • Bestrating aanleggen: Alle vormen van bestrating zijn mogelijk. Of het nu om uw voor- of achtertuin gaat, een oprit bestraten of om een lastig legmotief, niets is de stratenmaker te gek. Maar ook muurtjes behoren tot de mogelijkheden. Kortom, eigenlijk alles wat met zand en tegels te maken heeft.
 • Afwerking: Wilt u de volledige klus uit handen geven dan brengt, de stratenmaker na afloop al het afval voor u weg.

Erkende stratenmaker

Als u de klus laat doen door een stratenmaker, dan wilt u uiteraard wel kwaliteit zodat u jarenlang geen omkijken meer heeft naar uw bestrating. Kies daarom voor een erkende stratenmaker. Hoe u deze stratenmaker herkent? Stratenmakers die aangesloten zijn bij Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB) willen zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit. Zo weet u dat de stratenmaker in het bezit is van een diploma en dat er controles plaatsvinden waardoor de kwaliteit hoog blijft.

Stratenmaker

3 eenvoudige bespaartips

 1. Help mee: Bent u bereid om mee te helpen maar laat u het vakwerk over aan de stratenmaker? Vraag welke klusjes u kunt oppakken voor, tijdens en na de klus. Zo is de stratenmaker sneller klaar en dat bespaart u geld.
 2. Kies lokaal: Kiest u voor een bedrijf in de buurt, dan bespaart u op de voorrijkosten. In iedere regio zijn er genoeg stratenmakers dus waarom zou u verder van huis zoeken dan nodig is. Sommige stratenmakers brengen zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening als het in de buurt is.
 3. Vraag offertes aan: De stratenmaker met de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt u eenvoudig door het vergelijken van meerdere offertes. Het prijsverschil tussen stratenmakers kan namelijk oplopen tot wel 40%. U bent al aan het juiste adres voor het opvragen van gratis en vrijblijvende offertes. Met één aanvraag krijgt u tot wel 5 offertes in huis van vakkundige stratenmakers in uw regio. Zo brengt u direct bespaartip 2 in de praktijk en heeft u genoeg vergelijkingsmateriaal om tot het beste besluit te komen. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijsopgaves in huis en kunt u op uw gemak de prijzen bekijken. Zo gaat u eenvoudig van stratenmaker gezocht, naar stratenmaker gevonden voor de beste prijs zodat u snel gaat genieten van uw tuin.