Legpatroon tuintegels

Wat zijn de mogelijkheden voor de tuintegels? Laat u hier inspireren door de verschillende legpatronen.

Beginfase

Het is belangrijk om eerst goed na te denken in welk legpatroon u de tuintegels wilt gaan leggen. Wilt u de hele tuin bestraten of wilt u een tuinpad creëren om een rondje in de tuin te kunnen lopen? Samen met een stratenmaker kunt u een mooi ontwerp realiseren. Het is aan te raden om eerst verschillende offertes van stratenmakers op te vragen en die te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk tot wel 40% verschillen, de moeite waard dus.

Vaste legpartoon tuintegels

Legpatronen worden bijna altijd gebruikt wanneer er grotere oppervlakten worden aangelegd, omdat de patronen dan het beste tot hun recht komen. Bij een vast legpatroon voor tuintegels wordt er meestal één formaat tegel aangehouden.

Meest toegepaste legpatronen

Er zijn tientallen manieren om stenen en tegels te leggen. U kunt kiezen voor tuintegels met verschillende verbanden en kleuren of één soort tuintegel zonder meerdere bewerkingen.

De meest toegepaste legpatronen voor tuintegels zijn:

  • Halfsteenverband
  • Blokverband
  • Elleboogverband
  • Diagonaalverband
  • Keperverband
  • Visgraatverband
  • Banenverband
  • Wildverband

Eenvoudigste legpatroon

De eenvoudigste legpatronen voor tuintegels zijn diagonaalverband en halfsteenverband. Bij deze verbanden wordt alleen gebruik gemaakt van rechthoekige tuintegels die alleen in deze verbanden gelegd kunnen worden, zoals hieronder is weergegeven. Bij de andere tuintegels zijn er veel meer verbanden mogelijk, zoals elleboogverband en blokverband. Daarmee kunnen er andere legpatronen gecreërd worden.

Legpatronen sierbestrating

Wildverband heeft geen patroon, maar een verband dat wild door elkaar wordt gelegd. Het mooiste wilverband wordt gecreëerd door de lijnen zoveel mogelijk te onderbreken.

Ga voor een groene tuin

Komt u er toch niet uit met al die verschillende soorten verbanden en wilt u iets anders? Kies dan voor een tuin met een grasveld en eventueel een kleine terras waar u de tuinmeubels kunt plaatsen. Voor het terras kunt u eenvoudige tuintegels kiezen met dezelfde structuur.

Offertes stratenmakers

Een legpatroon toepassen voor de tuintegels in uw tuin is nog een hele klus, waar een professionele stratenmaker veel ervaring in heeft. Het kan daarom raadzaam zijn om een stratenmaker in te schakelen. Als u een stratenmaker zoekt, vraag dan meerdere stratenmaker offertes aan. Door de prijzen te vergelijken, kunt u tot wel 40% op de kosten van uw bestrating besparen.

 

Rate this post