Lok vogels naar uw tuin

Geef vogels wat ze willen en ze komen graag in uw tuin. Vogels zorgen voor een mooie bezigheid. Kijken en luisteren naar de vogels zorgt voor een rustgevend en een geweldig natuurgevoel. Elke tuin, groot of klein is aantrekkelijk te maken voor vogels. Een steentje bijdragen aan het beschermen en helpen van vogels is leuk en leerzaam.

Kies de juiste beplanting

Zet de juiste planten in de tuin en de vogels komen vanzelf. Bloeiende planten trekken insecten aan en vogels houden van insecten. Voorbeelden van die planten zijn: kattenstaart, meidoorn, vlinderstruik en een duizendblad.

Creëer leuke schuilplaatsen

De kleine lieve vogeltjes hebben ook behoefte aan een schuilplaats. Zo kunnen ze schuilen tegen slecht weer en/of vijanden. Maar ze hebben ook beschutting nodig om te kunnen nestelen. Klimplanten en hagen tegen een schutting maken de tuin vogelvriendelijker. Snoei struiken liever niet tegelijk, anders hebben de vogels geen schuilplaatsen meer.

Vogelhuis

Geef water en voer

Vogels hebben dagelijks en de jaar door water nodig. Vogels waarderen dit, zo kunnen ze zichzelf even opfrissen en uiteraard wat drinken. Ververs het water regelmatig en houdt het bakje schoon. Let wel op dat als het vriest, de vogels niet in de bak water kunnen gaan staan en kunnen baderen.

Naast het eten van insecten, houdt elke vogel wel van brood, appel, vogelzaad en/of zonnebloempitten. Kies een rustige plaats waar u het voedsel aanbiedt. Doe dit het liefst op een plaats waar de katten niet al te makkelijk bij kunnen.

Voordeel van vogels in de tuin

Vogels zijn erg nuttig in de tuin. Vogels die insecten eten zorgen ervoor dat de planten in de tuin tegen worden gehouden van een insectenplaag. Mezen en andere zangvogels zijn hiervoor ideaal. Tot slot houden merels erg van slakken. Laat de vogels maar komen!

2/5 - (2 stemmen)