Maak een plan voor uw tuin

Het ontwerpen van een tuin zorgt voor een duidelijk plan voor uw tuin. Al uw wensen worden op een plattegrond vastgelegd.

Ontwerpen tuin

Door een tuinontwerp weet u van tevoren hoe uw tuin eruit zal gaan zien. Omdat een hovenier of tuinarchitect al uw wensen in kaart brengt, krijgt u een tuin die bij u en bij de omgeving past.

Tuin laten ontwerpen

In ons nieuwe artikel Tuinontwerp leggen we uit dat ontwerpen om kennis van beplanting en verhoudingen vraagt. Sommige planten willen bijvoorbeeld graag zon, andere juist schaduw. De verhoudingen in uw tuin zijn ook belangrijk. Als u bijvoorbeeld graag gezellig in uw tuin wilt eten, dan moet het terras wel groot genoeg zijn voor alle meubels.

Stijl tuin kiezen

Als u nog niet weet hoe uw tuin eruit moet zien, dan is het verstandig om wat inspiratie op de doen over de verschillende stijlen tuinen. Zo kunt u de hovenier of tuinarchitect precies vertellen wat er in uw tuinontwerp verwerkt moet worden.

Kosten tuinontwerpen

Tuinontwerpen kosten gemiddeld tussen de € 250 en € 500. Als u meer wilt weten over de kosten van een tuinontwerp of over de kosten van een hovenier, dan kunt u ons artikel Hovenier kosten lezen.

Offerte tuinontwerp

Wilt u een tuinontwerp laten maken? Dan is het verstandig om meerdere offertes van hoveniers aan te vragen en de prijzen te vergelijken.

Rate this post