Offerte tuinaanleg

Offerte tuinaanleg: wat staat er in de offerte voor uw tuinaanleg en waar kunt u offertes op vergelijken?

Offerte tuinaanleg

Een offerte voor tuinaanleg geeft u inzicht in de prijzen, de werkzaamheden en de planning voor het aanleggen van uw tuin. Het is belangrijk om te weten hoe dit in de offerte omschreven wordt, zodat u hoveniers hierop kunt vergelijken.

Bespaar tot wel 40% met tuinaanleg offertes

Tuinaanleg offertes geven u inzicht in de exacte kosten voor uw klus, maar de offertes kunt u ook goed gebruiken om geld te besparen. Iedere hovenier hanteert namelijk een ander tarief. Door het vergelijken van offertes weet u zeker dat u in zee gaat met de hovenier met de scherpste prijs. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten. Vraag hier snel en eenvoudig offertes aan van tot wel 5 betrouwbare hoveniers in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kan het vergelijken beginnen. Kijk hoeveel u kunt besparen door het vergelijken van offertes. Het aanvragen van offertes is én blijft bij ons geheel gratis en vrijblijvend.

Kosten hovenier

In de offerte voor uw tuinaanleg kunt u hovenier kosten teruglezen. De gemiddelde prijzen inclusief btw zijn:

 • Kosten tuinontwerp
  Voor het ontwerpen van uw tuin rekenen hoveniers ongeveer € 250 tot € 500 per ontwerp. De exacte kosten van het tuinontwerp hangen af van de omvang van uw tuin. Als uw tuin groter dan 300 m2 is, dan wordt er met een gemiddelde prijs van € 2 per mgerekend. Daarbij geldt: hoe groter uw tuin, hoe lager de prijs per m2.
 • Kosten tuinaanleg
  De kosten van tuinaanleg zijn gemiddeld € 50 tot € 100 per m2 (inclusief arbeidsuren en materiaal). De prijs is afhankelijk van uw wensen. Planten zijn bijvoorbeeld goedkoper dan bomen.
 • Kosten tuinonderhoud
  De kosten van een hovenier of tuinman zijn gemiddeld € 35 tot € 45 per uur. De prijzen zijn afhankelijk van de omvang en de inrichting van uw tuin.

Offerte tuinaanleg: de werkzaamheden

U leest in de offerte terug welke werkzaamheden de hovenier voor u gaat uitvoeren. Als de offerte gebaseerd is op een tuinontwerp, dan is de beschrijving van het werk en het materiaal uitgebreid. Door het ontwerp zijn alle materialen en planten al bekend. U weet hierdoor precies wat uw tuin gaat kosten.

Checklist offerte tuinaanleg

Naast de bovengenoemde onderwerpen kunt u nog een aantal belangrijke punten in uw tuinaanleg offerte terugvinden:

 • Garantietermijnen: in de offerte wordt de eventuele garantietermijn op planten en bomen genoemd. Denk ook aan garantie op houten vlonders of op tuinverlichting.
 • Geldigheidsduur: de offerte heeft een geldigheidsduur.
 • Algemene voorwaarden: het is gebruikelijk dat er in de offerte naar de Algemene Voorwaarden van de hovenier of tuinman wordt verwezen.
 • KvK nummer: u kunt het KvK nummer van het hoveniersbedrijf teruglezen.
 • Handtekening: er staat een handtekening van een bevoegde van het hoveniersbedrijf op de offerte.

Als bijlage bij uw offerte vindt u vaak het tuinontwerp en een onderhoudsplan. In het onderhoudsplan staat hoe u uw tuin kunt onderhouden.

Planning in offerte tuinaanleg

Als u een specifieke periode voor uw tuinaanleg in uw hoofd heeft, dan is het verstandig om ruim op tijd offertes aan te vragen. Veel mensen willen in de zomer van het buitenleven genieten. Het voorjaar is daarom voor veel hoveniers de drukste periode.

Offertes tuinaanleg vergelijken

Gaat u tuinaanleg offertes aanvragen, dan hebben we tot slot nog een advies: vraag altijd meerdere hovenier offertes op. Hierdoor kunt u namelijk een goede vergelijking maken en kiezen voor de voordeligste specialist. Snel en eenvoudig offertes vergelijken? Vraag hier in één klap offertes aan van tot wel 5 hoveniers in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar en zie direct welke hovenier uw klus tegen de scherpste prijs uitvoert. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten voor tuinaanleg.