Stratenmaker bespaartips

Door stratenmaker bespaartips wordt het laten bestraten van uw tuin voordeliger en dus nog aantrekkelijker.

Stratenmaker bespaartips:

Hoe kunt u besparen op stratenmakers kosten? We zetten de 5 belangrijkste tips op een rij.

1. Offertes van stratenmaker vergelijken

Als u een stratenmaker wilt inschakelen, vraag dan meerdere stratenmaker offertes op. De prijzen kunnen namelijk aanzienlijk verschillen. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 30% op de kosten besparen.

2. Tegelijk met de buren bestraten

Het is vaak goedkoper als een stratenmaker in een keer een groot oppervlak kan bestraten. Het kan dus voordelig zijn om het straatwerk in uw tuin tegelijkertijd met het straatwerk van uw buren te laten leggen. Sommige stratenmakers rekenen dan een speciale “burenkorting”. Vergeet dus niet om naar deze korting te vragen. U kunt hiermee gemiddeld 5% op de prijs besparen.

Besparen op uw stratenmaker

3. Voordelige bestrating

U kunt kiezen voor voordelige stenen. Het prijsverschil kan namelijk oplopen tot € 30 per m2. U kunt bijvoorbeeld voor goedkope betonbestrating kiezen in plaats van duurdere natuurstenen.
Soms bieden stratenmakers een partij stenen voordelig aan. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal uit een showtuin, een tweedehands- of restpartij tuintegels. Dit kan tot wel 50% in materiaalkosten schelen.

4. Voorbereidende werkzaamheden zelf doen

U kunt besparen op de kosten van de stratenmaker door een deel van het voorbereidende werk zelf te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld oude tuingrond afgraven en/of het gele zand voor de fundering van uw sierbestrating zelf aanvoeren. Als de stratenmaker dit niet meer hoeft te doen, bespaart dat tijd en dus geld.

5. Stratenmaker uit uw omgeving

Het is verstandig om een stratenmaker uit uw omgeving te zoeken. Hiermee bespaart u namelijk op de reiskosten. Ook het af- en aanvoeren van materialen, zoals zand en stenen, kost hierdoor minder tijd. Vraag daarom offertes aan van stratenmakers bij u uit de buurt.