Stratenmaker kosten

Stratenmaker kosten hangen voor een groot deel af van de soort bestrating die u kiest. Op welke kosten kunt u rekenen?

Stratenmaker kosten

Stratenmakers kosten ongeveer € 30 tot € 40 per uur. Een stratenmaker kan de prijs ook per m2 berekenen. U kunt dan rekenen op ongeveer € 10 tot € 20 per m2 straatwerk. U betaalt deze bedragen voor het leggen van het straatwerk, inclusief het aanbrengen van een fundering voor het straatwerk. De bedragen zijn inclusief btw, maar exclusief het materiaal.

Kosten bestrating

Het totale kostenplaatje van uw bestrating, hangt samen met de kosten van de tuintegels die u kiest en het materiaal wat er verder nodig is. De gemiddelde prijs per m2 van veel gekozen sierbestrating is:

  • Betonbestrating: € 15 tot € 35
  • Waaltjes: € 30 tot € 45
  • Natuursteen (bijvoorbeeld leisteen en marmer): € 30 tot € 65.

De gemiddelde straatwerk prijs van gebruikelijk extra materiaal is:

  • Voeg- en ophoogzand: € 50 tot € 70 per big bag (1 m3)
  • Opsluitbanden: € 2 tot € 5 per meter
  • Afscheidingsbanden (palissade): € 10 tot € 30 per meter

Een stratenmaker aan het werk

Totale kosten stratenmaker

Wilt u weten hoeveel een stratenmaker in uw situatie zou kosten, dan kunt u de materiaalkosten en de arbeidskosten bij elkaar optellen. Om u een (grove) prijsindicatie te geven, hebben we een rekenvoorbeeld gemaakt.

⇒ Rekenvoorbeeld:

In een achtertuin komt een terras van 15m2 en paden naar de schuur en tuindeur van 10m2. In totaal gaat het dus om 25 m2 straatwerk. De stratenmaker stort ophoogzand en meet het straatwerk uit. Daarnaast legt en voegt hij de bestrating:

  1. Uurtarief stratenmaker: € 35 x 12 uur (1,5 dag)= € 420
  2. Betonbestrating: € 15 x 25 m2 = € 375
  3. Ophoogzand: € 50 x 5 m3= € 250

Totaalprijs: € 1045

Besparen op de kosten

Wilt u op de kosten van een stratenmaker besparen, dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld uw terras en oprit tegelijk te laten bestraten. Een groot stuk tuinbestrating laten leggen is per m2 namelijk vaak voordeliger dan een klein oppervlak.

Offertes stratenmaker

We raden u aan om stratenmakers te vergelijken, want de prijzen kunnen tot 40% verschillen. Als u via Stratenmaker-Weetjes offertes aanvraagt, ontvangt u gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van stratenmakers uit uw regio. Hierdoor kunt u de prijzen vergelijken die de verschillende stratenmakers u aanbieden. Controleer ook altijd even of u voor uw straatwerk klus een vergunning nodig hebt. Dit doet u via het Omgevingsloket.

Bestrating in moderne tuin