Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen verschillen per tuin. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld de inrichting van uw tuin. Welke prijzen rekent een hovenier voor uw tuinonderhoud?

Prijzen tuinonderhoud

Als u uw tuin wilt laten onderhouden, dan zijn de prijzen afhankelijk van de omvang en de inrichting van uw tuin. In dit artikel vindt u de volgende kosteninformatie:

  • Het uurtarief van een hovenier
  • De prijs van een onderhoudsabonnement
  • De kosten van tuinaanleg

Ontdek de exacte prijs voor uw tuinonderhoud

In dit artikel leest u alles over de gemiddelde prijzen van tuinonderhoud. Natuurlijk hangt de exacte prijs af van uw wensen en situatie. Wilt u nauwkeurige prijsinformatie voor uw klus? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 hoveniers in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in handen. Waarom ontvangt u tot wel 5 offertes? Iedere hovenier hanteert een eigen tarief. Het prijsverschil tussen hoveniers kan daarom hoog oplopen. Door vooraf offertes te vergelijken weet u zeker dat u een scherpe prijs betaalt en bespaart u tot wel 40% op uw tuinonderhoud.

Uurtarief van een hovenier

Het uurtarief van een hovenier is € 40 tot € 55. Dit is inclusief btw en exclusief bijkomende kosten zoals voorrijkosten en het afvoeren van tuinafval. Voor tuinonderhoud rekenen hoveniers soms met prijzen per dagdeel. U kunt dan vanaf € 200 per dagdeel een vakman inschakelen.

Prijs van een onderhoudsabonnement

Als u geen omkijken naar uw tuinonderhoud wilt, dan kunt u een onderhoudsabonnement afsluiten. U heeft al een abonnement vanaf € 10 per maand. Dit is sterk afhankelijk van de inrichting van uw tuin. Gras heeft bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan planten en bomen.

Dit bepaalt het aantal onderhoudsbeurten per jaar. Een grote tuin met veel beplanting heeft 1 keer per maand onderhoud nodig. Een kleine onderhoudsvriendelijke tuin heeft ongeveer 2 keer per jaar onderhoud nodig.

Grind

Kosten van tuinaanleg

Wilt u uw tuin gedeeltelijk opnieuw laten aanleggen, dan zijn de prijzen afhankelijk van uw wensen. De prijs van tuinaanleg ligt tussen de € 50 tot € 100 per m2, inclusief de arbeidsuren van een hovenier en het materiaal. De verschillende onderdelen van uw tuin aanleggen, kosten (inclusief materiaal en arbeidskosten):

  • Gras: € 5 tot € 10 per m2
  • Beplanting: € 12 tot € 28 per m2
  • Straatwerk (stenen): € 50 tot € 150 per m2
  • Houten vlonders: € 75 tot € 150 per m2
  • Schutting: € 80 tot € 150 per meter.

Besparen op onderhoudskosten

Wilt u besparen op de kosten van uw tuinonderhoud, dan raden we allereerst aan om uw tuin goed te laten bijhouden. Achterstallig onderhoud is duurder dan regelmatig een klus aan een hovenier uit te besteden. Daarnaast kunt u werkzaamheden die niet zwaar of lastig zijn zelf uitvoeren. Denk aan bijvoorbeeld aan grasmaaien. Tot slot is zijn de onderdelen in uw tuin van invloed op de prijzen van het onderhoud. Grasmaaien kost minder tijd en geld dan bomen en struiken snoeien. U kunt hier rekening mee houden als u uw tuin laat aanleggen.

Meerdere offertes vergelijken

De prijzen voor het onderhouden van uw tuin verschillen per hovenier. Dit prijsverschil kan oplopen tot 40%. Wilt u zeker weten dat u kiest voor de hovenier met de scherpste prijs? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 hoveniers in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar en ontdek de voordeligste hovenier in uw regio. Door te vergelijken kiest u snel en eenvoudig de beste prijs voor uw tuinonderhoud.

Hovenier aan het snoeien