Tuinaanleg

U maakt een heerlijke wandeling en loopt door een woonwijk. Uw blik wordt automatisch getrokken naar hoe mensen hun tuin hebben opgeknapt of juist niet. Zonde, denkt u dan waarschijnlijk. Een slecht onderhouden tuin doet afbreuk aan de hele woning. Kan uw tuin een opknapbeurt gebruiken? Stel het niet langer uit, start hier met de voorbereiding van uw tuinaanleg.

Kosten tuinaanleg

De tuin is de ultieme plek om tot rust te komen na een drukke dag. Tenzij uw tuin niet naar wens is, dan is deze waardevolle plek een doorn in het oog. Zonde, u ergert zich aan de tuin terwijl u al die tijd ook had kunnen genieten van uw tuin. Tijd om uw tuin te verbouwen. Pak de dingen aan waar u niet tevreden over bent of ga voor een compleet nieuwe tuinaanleg. Laat u de tuinaanleg professioneel aanpakken door een hovenier, dan kunt u rekening houden met een bedrag van € 50 – € 100 per m2. Dit bedrag is inclusief arbeidsloon, de materialen voor uw tuin (denk aan: bestrating, planten etc.) en btw. Wilt u alvast een globale schatting maken van wat uw droomtuin gaat kosten? Onderstaand vindt u de verschillende mogelijkheden van een tuinaanleg met de gemiddelde kosten.

Hovenier kostenGemiddelde kosten, incl. btw
Hovenier prijs€ 35 - € 45 per uur
Tuinontwerp€ 250 - € 500 per ontwerp
MateriaalkostenPrijsindicatie per m2, incl. btw
Grasveld€ 5 - € 10
Beplanting€ 10 - € 30
Straatwerk€ 50 - € 150
Houten vlonders€ 75 - € 150
Houten schutting of sierhekwerk€ 50 - € 150 (per meter)
Extra’sPrijsindicatie per stuk, incl. btw
Tuinhuis of schuur€ 500 - € 5.000
Vijver€ 150 - € 2.500

U ziet dat de prijzen voor een tuinaanleg flink uiteenlopen, dit komt door de vele mogelijkheden binnen iedere soort. Gras zaaien is bijvoorbeeld goedkoper dan kant-en-klare grasmatten en een houten schutting is vaak voordeliger dan een schutting van kunststof.

Vergelijk offertes en bespaar

Bent u ervan op de hoogte dat het mogelijk is om gratis en vrijblijvend te weten te komen wat de tuinaanleg, inclusief al uw wensen, gaat kosten? Dat kan door een offerte aan te vragen bij een hoveniersbedrijf. Nu blijkt in de praktijk dat het prijsverschil tussen hoveniers kan oplopen tot wel 40%. Zonde dus om met de eerste de beste hovenier in zee te gaan voor de verbouwing van uw tuin, grote kans dat u te veel gaat betalen voor uw tuinaanleg. Vraag daarom in één klap tot wel 5 offertes aan van hoveniers in uw regio. U vult één aanvraag in, uw opdrachtomschrijving, en binnen 2 werkdagen ontvangt u gratis de prijsvoorstellen in huis. Vergelijk de hoveniers op uw gemak zodat u de beste keuze maakt voor uw tuinaanleg. Het aanvragen van offertes is bij ons volledig gratis en vrijblijvend.

Modern terras van hout en beton

Start met uw tuinontwerp

Wat wilt u eigenlijk? Welke sfeer moet uw tuin uitademen, welke materialen passen daarbij en wilt u vooral aan uw kleurtje werken of vindt u het prettiger om in de schaduw een goed boek te lezen? Start met het bedenken van waar uw ideale tuin aan moet voldoen. Het gevaar is namelijk dat wanneer u bij de tuinaanleg van alles wat bij elkaar zoekt, u snel uitgekeken raakt op uw tuin. Een goed tuinontwerp helpt u een harmonieuze tuin te creëren waar u jarenlang plezier van gaat beleven.

Een handig hulpmiddel? Maak een moodboard. Blader tuinmagazines door en verzamel afbeeldingen van uw ideale tuinstijl, materialen, tuinsets en plak dit op een bord. Uiteraard kunt u ook online een zoektocht starten en de afbeeldingen in Word bij elkaar plakken. Het is wel belangrijk om alle afbeeldingen samen te brengen om het totaalplaatje voor uw tuinaanleg te zien. Zo ziet u direct of alles in dezelfde stijl is, daadwerkelijk bij elkaar past en voorkomt u dat uw tuin na de verbouwing een manusje van alles is.

Wilt u het echt goed aanpakken? Laat dan een hovenier een tuinontwerp voor u maken. De hovenier van uw keuze komt bij u langs om uw tuin te bekijken, neemt de maten op en bekijkt de ligging. U loopt vervolgens samen door uw tuin en u mag al uw wensen aangeven. De hovenier voorziet u van waardevolle adviezen, zodat uw tuin ook een praktische leefbare tuin wordt. De praktische kant van het verhaal verliezen we zelf soms uit het oog met al onze enthousiaste ideeën. Vervolgens wordt het tuinontwerp gemaakt, inclusief een kostenplaatje met wat de totale tuinaanleg gaat kosten. Heel handig, zo ziet u direct of uw ideale tuin binnen uw budget past of dat u nog wat aanpassingen moet doen.

Moodboard tuin

De tuinaanleg

Bent u helemaal tevreden met uw tuinontwerp? Dan gaat de tuinaanleg beginnen. Steek zelf de handen uit de mouwen, laat een vakkundige hovenier uw tuin aanleggen of combineer het. U doet bijvoorbeeld het voorbereidende werk, zoals uw tuin leeghalen, en de vakkundige hovenier pakt het specialistische werk van de tuinaanleg op. Zo bespaart u geld omdat de hovenier minder lang bezig is met de verbouwing van uw tuin. Hoe de tuinaanleg in zijn werking gaat?

  1. Inmeten: De hovenier gaat uw tuin inmeten om de exacte locatie van uw terras, de paden en een eventuele rustgevende vijver te bepalen.
  2. Grondwerk: Heeft u een bestaande tuin, dan is het tijd om alle oude bestrating en planten eruit te halen. Dit is een klus die u prima zelf kunt oppakken als u op de kosten wilt besparen. Vervolgens gaat de hovenier de ondergrond voorbereiden op het echte werk, het aanbrengen van geel zand voor de bestrating en vruchtbare grond voor de beplanting.
  3. Straatwerk en tuinafscheiding: De daadwerkelijke tuinaanleg start met het leggen van de bestrating en het plaatsen van hekwerk rondom uw tuin, maar ook bijzondere elementen zoals het aanleggen van een vijver.
  4. Beplanting: De basis ligt er voor uw tuin verbouwing, tijd om uw tuin aan te kleden met frisgroene bomen of struiken, fleurige bloemen en eventueel heldergroen gras. Nog even opruimen en uw tuin is klaar om in gebruik te nemen.

 

Moderne tuin met robuuste materialen

Wees de lente voor!

Groene blaadjes verschijnen aan de bomen, de winterjas gaat naar zolder en de geur van narcissen komt u tegemoet. De lente, het moment dat heel Nederland denkt: de tuin moet weer zomerproof gemaakt worden. U kunt u voorstellen, de agenda van de hovenier is dit seizoen bomvol. Wees dit voor. Regel op tijd een datum voor uw tuinaanleg of schakel de hovenier in een ander seizoen in. Een hovenier werkt namelijk ook in de herfst en winter, mits de temperatuur boven 0 is. In dit seizoen maakt u minder gebruik van uw tuin, heeft u dus minder last van de tuinaanleg en aangezien de lente ook vaak mooie dagen heeft, pikt u die ook mooi mee.

Direct genieten van een groene frisse tuin

Heeft u van nature niet veel geduld en wilt u dat uw tuin er direct fris en fruitig bijstaat? Dat kan met kant-en-klare grasmatten, planten of bomen. U moet hiervoor wel iets dieper in de buidel tasten, maar daar krijgt u wel perfect gevormde planten en/of bomen voor terug. Zelf hoeft u na de tuinaanleg niet in de weer met een heggenschaar om uw jonge bomen te snoeien zodat ze tot een mooi model uitgroeien. Helemaal geen groene vingers? Overweeg dan om uw tuinonderhoud in het vervolg uit te besteden aan een tuinman. Zo heeft u wel de lusten maar niet de lasten.

Relaxen in een hangmat

40% besparen op uw tuinaanleg

Te veel betalen voor het verbouwen van uw tuin? Zonde, zeker niet nodig maar het gebeurt wel vaak. Door concurrentie lopen de prijzen tussen hoveniers flink uiteen, in de praktijk blijkt dat dit prijsverschil kan oplopen tot maar liefst 40%. Hoe u ervoor zorgt dat u niet te veel gaat betalen voor uw tuinaanleg? Vraag bij ons snel en vrijblijvend offertes op van tot wel 5 hoveniers in uw regio. Dit is gratis en zonder verplichtingen. Binnen 2 werkdagen doen de hoveniers u een prijsvoorstel voor het verbouwen van uw tuin. Vergelijk de prijzen en pik de hovenier met de beste prijs-kwaliteitverhouding er eenvoudig tussenuit. Besteedt het geld dat u gaat besparen lekker aan een prachtige loungeset en leuke accessoires voor uw nieuwe tuin.