Hoveniersbedrijf

Met een drankje in uw hand, een zacht briesje en goed gezelschap kijkt u tevreden om u heen in uw droomtuin, ziet u het al voor zich? Als het goed is bent u nu bezig een stap te nemen in deze richting, u bent op zoek naar een hoveniersbedrijf. Een investering waar u straks seizoenen lang plezier van gaat beleven. Alles wat handig is om te weten over het inschakelen van een hoveniersbedrijf vindt u hier.

Kosten inhuren hoveniersbedrijf

Laten we meteen met de deur in huis vallen, de kosten voor het inhuren van een hoveniersbedrijf. Veel mensen zijn op zoek naar gemiddelde prijzen, en terecht want zo bent u beter in staat een budget op te stellen. Er zijn over het algemeen 3 klussen die een hoveniersbedrijf voor u oppakt: een tuinontwerp maken, de tuin daadwerkelijk aanleggen en het onderhouden van tuinen. Voor iedere klus gelden andere prijzen, die vindt u in het volgende kostenoverzicht.

Klus hoveniersbedrijfGemiddelde prijzen, incl. arbeidsloon, materiaal en btw
Tuinontwerp maken€ 250 - € 500 per ontwerp
Tuin aanleggen€ 50 - € 100 per m2
Tuin onderhouden€ 35 - € 50 per uur

Voorbeeld: U laat een tuinontwerp maken voor een onderhoudsarme tuin met een oppervlakte van 40 m2 en laat het hoveniersbedrijf het ontwerp ook werkelijkheid maken. Voor het totaalplaatje aan kosten kunt u dan rekening houden met een bedrag van rond de € 2.700.

Verzorgde achtertuin

Ik wil specifieke prijsinformatie

Bent u iemand die meer waarde hecht aan specifieke prijzen dan gemiddelde prijzen? Daar komen we u graag in tegemoet. Vraag hier met één aanvraag tot wel 5 prijsopgaves op van vakkundige hoveniers in uw regio. Dit is gratis en volledig vrijblijvend, zonder risico kunt u een realistisch budget opstellen voor uw tuin. Waarom meerdere offertes? In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen hoveniersbedrijven kan oplopen tot wel 40%. Doordat u in één keer meerdere offertes ontvangt heeft u vergelijkingsmateriaal om het hoveniersbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding er tussenuit te pikken. Zo heeft u de touwtjes in handen, een betere onderhandelingspositie en betaalt u niet teveel voor uw droomtuin.

Wat kan een hoveniersbedrijf voor u betekenen?

Laten we beginnen met dat een hoveniersbedrijf u heel wat frustrerende momenten, flinke rugpijn en vakantiedagen bespaart. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat een hoveniersbedrijf uw tuin een complete metamorfose geeft. Van een strakke designtuin met een ontspannende vijver tot een fleurige bloementuin waar vlinders zich helemaal in thuis voelen, een hoveniersbedrijf kan de klus van a tot z voor u uitvoeren. Zoals u in het kostenoverzicht heeft gezien zijn de taken van een hoveniersbedrijf opgesplitst in 3 klussen. Die bespreken we hier.

1. Tuinontwerp maken

Uw hoofd stroomt over van de steengoede ideeën maar om het allemaal tot een totaalplaatje te brengen, dat is lastig. Een hoveniersbedrijf helpt u hier graag bij. Door jarenlange ervaring weet een hovenier precies welke planten en tegels samen een prachtig geheel vormen, hoe een tuin groter lijkt, wat een geweldige terrasplek is en ook niet onbelangrijk, of het een realistisch idee is qua uitvoering. Het hoveniersbedrijf gaat aan de slag met al uw wensen om met een goed tuinontwerp te komen. Wanneer u tevreden bent is het aan u om te bepalen of u de uitvoering zelf gaat doen of laat uitvoeren door het hoveniersbedrijf.

2. Tuin aanleggen

Een schutting in elkaar timmeren, urenlang op de knietjes tegels plaatsen, op de juiste manier planten en bomen planten, om een goede tuin aan te leggen is een behoorlijke diversiteit aan kennis nodig. Gelukkig zijn hoveniersbedrijven van al deze markten thuis. Letterlijk alle klussen in de tuin kan een hoveniersbedrijf voor u realiseren. Zoals u in het kostenoverzicht heeft kunnen zien loopt de prijs voor de tuinaanleg uiteen: € 50 – € 100 per m2. Kiest u bijvoorbeeld voor een fris grasveld met een simpel zonneterras dan zit u aan de onderkant van de range. Wilt u juist een bijzondere designtuin met een heerlijke vijver en een aparte legmotieven voor de tegels, dan zit u eerder aan de bovenkant van de range.

3. Tuin onderhouden

Geniet u volop van uw tuin, dan wilt u uiteraard dat uw tuin ook zo lang mogelijk perfect blijft. Wanneer u vooral de lusten wilt en niet de lasten, en u heeft groot gelijk, dan kunt u het tuinonderhoud uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. Samen brengt u in kaart wat er nodig is om uw tuin in goede staat te houden, denk aan snoeien, onkruid wieden en gras maaien. Ook de frequentie van het onderhoud wordt besproken en daar rolt een prijs uit wat kan worden afgesproken voor meerdere jaren. Door uw tuinonderhoud uit te besteden aan een hoveniersbedrijf geniet u alle seizoenen van een mooie tuin.

Verzorgde tuin met loungebank

Herken een professioneel hoveniersbedrijf

Iedere dag zien we onze tuin minimaal één keer, u wilt zich dan niet storen aan bepaalde dingen die niet helemaal naar wens zijn gegaan. Voorkom dit en kies voor zekerheid, keurmerken zijn tenslotte niet voor niks in het leven geroepen. Hoe u een professioneel hoveniersbedrijf herkent? Is het hoveniersbedrijf van uw keuze aangesloten bij een van de onderstaande organisaties:

 • Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG)
 • Groenkeur
 • Tuinkeur
 • Exclusief geselecteerd

dan heeft u zekerheid dat:

 • het hoveniersbedrijf jaarlijks wordt gecontroleerd op kwaliteit;
 • er een garantietermijn is (vaak 12 maanden);
 • er een onafhankelijke geschillencommissie is die u kunt inschakelen wanneer u er bij een conflict met de hovenier niet samen uitkomt.

Waar kunt u hoveniersbedrijven nog meer op vergelijken?

Kwaliteit is uiteraard erg belangrijk, maar er is meer waar u op kunt letten om het hoveniersbedrijf te vinden die uw droomtuin werkelijkheid laat worden onder de meest gunstige omstandigheden:

 • prijsopbouw: Ieder hoveniersbedrijf hanteert andere prijzen. Kijk daarom altijd goed naar hoe de prijs is opgebouwd.
 • garantie: Zoals net besproken, worden er garanties gegeven van een jaar. Echter kan dit verschillen per hoveniersbedrijf, controleer het altijd voor de zekerheid.
 • extra mogelijkheden: Heeft u specifieke wensen zoals een vijver, een schuur of bijzondere accessoires, bekijk dan of het hoveniersbedrijf van uw keuze in staat is de volledige klus voor u op te pakken. Een totaalprijs is vaak lager dan dat verschillende bedrijven bij u langs moeten komen.
 • tijdsplanning: U heeft vast al een aantal data voor de tuinklus in uw hoofd die voor u zeer goed uitkomen. Ga op zoek naar welk hoveniersbedrijf op die data beschikbaar is.

In de tuin aan het spelen

Voorjaar is de drukste tijd voor een hoveniersbedrijf!

Het zonnetje laat zich weer vaker zien, de temperaturen worden aangenamer en alle bomen weer groen, het moment waarop veel mensen zich bedenken dat de tuin ready moet worden gemaakt voordat de zomer aanbreekt. Van maart t/m mei staat de agenda van hoveniersbedrijven bomvol. Zorg daarom dat u vroegtijdig uw tuinklus regelt zodat uw tuin in de lente al zomerproef is!

40% teveel betalen? Niet wanneer u offertes aanvraagt

In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen diverse hoveniers kan oplopen tot wel 40%. Gaat u met het eerste de beste hoveniersbedrijf in zee, dan heeft u geen idee of u een goede deal heeft gesloten. Vergelijk daarom altijd van tevoren meerdere offertes met elkaar. Wij hebben voor u de vakkundige hoveniersbedrijven in uw omgeving opgezocht zodat u met één aanvraag binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes ontvangt. Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offertes aan zodat u en wellicht uw gezin snel weer gaan genieten van de meest ontspannen plek van het huis, de tuin.