Tuinen

Tuinen zijn er in verschillende stijlen. Welke tuin past er bij uw wensen?

Kosten tuinen

De prijs van het volledig aanleggen van tuinen begint al bij € 50 per m2. Deze prijs is inclusief de arbeidsuren van een hovenier, het materiaal en de beplanting. Een tuinontwerp kost gemiddeld € 250 tot € 500. Hoveniers kosten, bijvoorbeeld voor het onderhoud van uw tuin, € 35 tot € 45 per uur. Per hovenier kunnen de prijzen nogal verschillen. Bent u nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan nu tot 5 offertes aan via deze website. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot 40% op de kosten.

Tuinen

Tuinen zorgen voor buitenruimte waar u van de buitenlucht kan genieten. Sommige mensen willen in hun tuin gezellig buiten eten en ontspannen, andere mensen willen graag van groen en bloemen genieten. Een tuin die op uw wensen is afgestemd, is dus belangrijk.

Tuinenstijlen

Als u weet welke stijl tuin u mooi vindt, dan kunt u een tuinontwerp laten maken dat precies op uw wensen aansluit. Er zijn veel verschillende stijlen tuinen waar u uit kunt kiezen. De meest voorkomende stijlen zijn:

Klassiek

Een klassieke tuin heeft een gestructureerde en symetrische uitstraling. Hoveniers werken veel met netjes geknipte hagen, bomen en grind of gebakken bestrating.

Modern

Een moderne tuin ziet er netjes en strak uit. Er worden vaak maar een paar verschillende planten of materialen gebruikt. Er is veel ruimte voor buiten leven, zoals koken, eten en relaxen.

Stadstuin

Een stadstuin is meestal klein. Er wordt daarom veel gewerkt met vijvers en spiegels om de ruimte groter te laten lijken. Verder vraagt een kleine tuin om creatieve oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan muurbegroeiing om een tuin er mooi groen uit te laten zien.

kleine gezellige stadstuin

Engelse cottage

Een Engelse cottage tuin is een romantische tuin, vol met bloemen en kleur. In een Engels tuin worden vaak kronkelpaadjes, prieeltjes en verschillende zitjes gemaakt. Verder zijn kruiden en fruitbomen vast onderdeel van de tuinaanleg.

Japanse tuin

In een Japanse tuin wordt er veel gebruikt gemaakt van steen (zoals grind), water en oosterse beplanting (zoals bamboe). Japanse tuinen stralen rust en evenwicht uit.

Thematuin

Een thematuin is een tuin met een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan een sprookjestuin met veel beelden en doorkijkjes. Of aan een watertuin met vijvers en fonteinen.

Tuinen ontwerpen en aanleggen

Door het tuinontwerp en de tuinaanleg uit te besteden, heeft u al binnen een paar dagen een prachtige tuin die bij u en uw wensen past. Tuinen laten ontwerpen en aanleggen is het dagelijks werk van hoveniers. Zij hebben hierdoor veel kennis van materialen en beplanting en ervaring met het aanleggen van tuinen.

Engelse cottage tuin

Meer tuininspiratie

Als u voor het ontwerpen of aanleggen van uw tuin nog meer inspiratie wilt opdoen, dan kunt u bij een hovenier of tuinman vaak foto’s van voorbeeldtuinen bekijken. Veel hoveniers fotograferen de tuinen die ze eerder aangelegd hebben, een enkele keer hebben zij een aantal tuinen rondom het hoveniersbedrijf aangelegd. Hierdoor kunt u ideeën opdoen en kunt u kijken of het werk van de hovenier u aanspreekt.

Offerte voor uw tuin

Als u uw droomtuin wilt laten ontwerpen en aanleggen door een hovenier, dan is het verstandig om meerdere hovenier offertes op te vragen. Door de prijzen te vergelijken, kunt u namelijk tot 40% op de kosten van uw tuin besparen.