Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is belangrijk als u lang van uw tuin wilt blijven genieten. Hoe zorgt u voor regelmatig tuinonderhoud in het juiste seizoen?

Kosten

Een tuinman of hovenier kost gemiddeld € 35 tot € 55 per uur. Hij rekent de totaalprijs van het tuinonderhoud uit aan de hand van:

  • Het werk dat u uitbesteedt
  • De omvang van uw tuin
  • De inrichting van uw tuin (zoals gras en beplanting).

Wilt u een goede indicatie van tuinonderhoud prijzen in uw geval, vraag dan eenvoudig meerdere offertes aan door uw postcode hierboven in te vullen.

Tuinonderhoud

Een tuin heeft regelmatig tuinonderhoud nodig. Vooral in het voor- en najaar groeien planten en bomen hard en moet er veel gesnoeid en gemaaid worden. Ook het vervangen van beplanting, het wieden van onkruid, het schoonmaken van terrassen en het aanvullen van grond met bemesting zijn belangrijke onderhoudsklussen van hoveniers.

Tuinonderhoud

Geniet langer van uw tuin

Door tuinonderhoud wordt de levensduur van uw tuin verlengd. Planten en bomen groeien en bloeien namelijk beter als ze gesnoeid worden. Regelmatig onderhoud zorgt er verder voor dat planten niet gaan woekeren en het onkruid beperkt wordt. Zo geniet u veel langer van uw tuin. Bovendien geeft een onderhouden tuin een verzorgde indruk en dat heeft een positieve invloed op de waarde van uw huis.

Uitbesteden aan een hovenier

Als u het onderhoud uitbesteedt aan een tuinman of hovenier, bespaart u veel tijd en kracht. Het werken in een tuin is namelijk zwaar werk en tijdrovend. Denk aan het snoeien van een hoge heg, het onkruidvrij maken van een terras en het afvoeren van tuinafval. Een tuiman heeft veel ervaring en heeft daarnaast al het gereedschap dat nodig is. Zo heeft u geen omkijken naar uw tuinonderhoud.

Ook als u een grote tuin heeft en het onderhoud u eigenlijk teveel wordt, is het inschakelen van een vakman een goede keuze. U hoeft hierdoor niet te verhuizen naar een huis met een kleine tuin.

Een onderhoudsabonnement afsluiten

Wilt u geen omkijken naar uw tuinonderhoud, dan kunt u het beste een onderhoudsabonnement afsluiten. Een tuinman of hovenier zorgt dan voor het onderhouden van uw tuin. Het voordeel is dat uw tuin er het hele jaar verzorgd bij ligt. Zelfs als u op vakantie bent, loopt het onderhoud gewoon door. Als u een grote tuin met veel beplanting heeft, dan kunt u bijvoorbeeld voor 1 onderhoudsbeurt per maand kiezen. U kunt ook kiezen voor 2 keer per jaar, bijvoorbeeld in het voor- en najaar.

Heg snoeien

Kiezen voor tuinrenovatie

Is er meer dan tuinonderhoud nodig om uw tuin weer mooi te maken, dan kunt u (een deel van) uw tuin renoveren. Een hovenier zorgt dan voor het grondig opknappen van uw tuin. Dat kan bijvoorbeeld door opnieuw uw tuin te laten ontwerpen en aanleggen. Tuinrenovatie is duurder dan een onderhoudsbeurt, maar u heeft wel de mogelijkheid om te kiezen voor een tuin die helemaal naar uw smaak is.

Tip: bij een tuinontwerp wordt ook vaak een onderhoudsplan gemaakt. Hierdoor weet u precies wanneer er welk onderhoud uitgevoerd moet worden in uw nieuwe tuin.

Offertes en prijzen vergelijken

Als u overweegt het opknappen van uw tuin uit te besteden aan een vakman, dan raden wij u aan om de prijzen goed te vergelijken. Hoveniers rekenen namelijk met verschillende tarieven en het prijsverschil kan oplopen tot 40%. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u daarom aanzienlijk besparen op uw tuinonderhoud.