Tuin opknappen

De tuin opknappen, een klus die misschien al lange tijd op uw wensenlijst staat. U laat snel en voordelig uw tuin opknappen door een professioneel hoveniersbedrijf.

Voordelig uw tuin opknappen

De tuin opknappen hoeft geen onhaalbare of onbetaalbare klus te zijn. Ziet u zelf door de bomen het bos niet meer, overweeg dan eens om een hovenier om advies te vragen. Hij denkt met u mee en maakt de klus voor u inzichtelijk. Via deze website kunt u eenvoudig in contact komen met hoveniersbedrijven in uw regio. Vult u hierboven uw postcode in, dan ontvangt u maximaal 5 offertes van lokale hoveniers. Dit kost u niets en bindt u ook nergens aan. U krijgt inzicht in de gemiddelde prijzen en u kiest zelf met welke hovenier u verder contact wilt hebben. Door offertes te vergelijken kunt u extra voordelig deze klus uitbesteden.

Kosten hovenier

Uw tuin opknappen wordt een overzichtelijke klus met advies van een hovenier. Hij kan tevens de uiteindelijke tuinaanleg en het onderhoud voor zijn rekening nemen. Hoeveel dit u zou kosten, hangt af van de werkzaamheden die de hovenier gaat verrichten. Een aantal gemiddelden om de prijs in te schatten:

  • Uurloon hovenier: € 35 – € 45 per uur
  • Tuinontwerp: € 250 – € 500 per ontwerp
  • Tuinaanleg: € 50 – € 100 per m2 (incl. arbeidsuren, materiaalkosten en btw)

Verzameling van inspiratie ideeen

Uw wensenlijst

Voordat u overgaat tot de daadwerkelijke klus, is het raadzaam om eerst goed na te denken over de vraag hoe u uw tuin wilt opknappen. Wat vindt u belangrijk aan een tuin? Moet deze onderhoudsarm zijn of juist veel groen bevatten? Wilt u vooral veel privacy, een plek met veel zon, of de ruimte om bijvoorbeeld gezellig te eten met vrienden? Door een zo volledig mogelijke wensenlijst op te stellen, maakt u het voor een hovenier makkelijker om tot een ontwerp te komen dat goed bij u past.

Uw tuin opknappen met een hovenier

Het kan grote voordelen meebrengen om ontwerp en aanleg van uw nieuwe tuin uit te besteden aan een hovenier. De tuin opknappen wordt dan een mooi project met een uitkomst zoals u die aan het begin voor ogen had. Een hovenier luistert naar uw wensen en kan deze goed combineren met zijn eigen kennis van beplanting, grondsoorten en andere tuinmaterialen. Bovendien kan de tuinaanleg in korte tijd zijn gerealiseerd, omdat een hoveniersbedrijf de beschikking heeft tot groot materieel voor het zware werk. Zo heeft u eenvoudig en snel een opgeknapte buitenplaats, en door de juiste toepassing van groen en grondsoorten zal uw tuin ook mooi blijven, in alle seizoenen.

Andere kosten voor tuinaanleg

Laat u uw volledige tuin opknappen, dan rekent een hovenier vaak een vast bedrag voor de totale klus. Wilt u echter slechts een deel van de tuin onder handen nemen, dan kan het van pas komen om kennis te hebben van de afzonderlijke kosten voor onderdelen van tuinaanleg. Een paar voorbeelden van gemiddelde kosten zijn:

  • Gras: € 5 – € 10 per m2
  • Straatwerk: € 80 – € 150 per m2
  • Beplanting: € 12 – € 28 per m2
  • Schutting: € 100 – € 150 per meter
  • Houten vlonders: € 125 – € 200 per m2

Palissade

Tip: kijk om u heen!

Ideeën en inspiratie zijn een belangrijke basis voor een goede renovatie van uw tuin. Kijk eens om u heen naar de vele verschillende tuinstijlen die er zijn. Zoek naar foto’s op internet, blader eens door tuintijdschriften, praat er met vrienden of familie over. Hoe specifieker u, naast de praktische eisen, kan zijn over de sfeer waar u naar op zoek bent, des te gerichter laat u uw tuin opknappen door een professionele hovenier.

Offertes vergelijken

Iedere hovenier hanteert zijn eigen tarieven. Om hier inzicht in te krijgen, raden wij u aan om altijd eerst offertes aan te vragen van hoveniersbedrijven in uw regio. Consumenten die u voorgingen en de verschillende prijzen vergeleken, bespaarden tot wel 40% op de uiteindelijke aanleg van hun nieuwe tuin. Oriënteer u dus goed en laat uw tuin opknappen door een kundige hovenier tegen de beste prijs.