Tuinman

Bent u gek op een fleurig bloeiende tuin maar heeft u zelf geen groene vingers? U bent niet de enige. Gelukkig zijn er tuinmannen genoeg die met veel plezier uw tuin een flinke opfrisbeurt geven. Alles wat handig is om te weten over het inschakelen van een tuinman vindt u hier.

Tuinman gezocht, maar wat kost een tuinman?

Gemiddeld kost een tuinman € 35 – € 45 per uur, inclusief btw. De prijs varieert afhankelijk van het type werk dat je de tuinman wilt laten doen en het is zelfs mogelijk een onderhoudscontract met de tuinman af te sluiten voor een vaste prijs.

Domineert de heg uw volledige tuin, komt het gras boven uw enkels uit of heeft onkruid de strijd met uw tegels gewonnen? Dan is het tijd voor een goede opknapbeurt. Een tuinman gaat vrijblijvend met u om tafel om te praten over het onderhoudsplan.

DienstGemiddelde prijs per uur, incl. btw
Tuinman€ 35 - € 45

Wilt u een professionele tuinman inhuren, maar niet de hoofdprijs betalen? Dat kan eenvoudiger dan u denkt door het vergelijken van prijzen van meerdere tuinmannen in uw omgeving. In de praktijk blijkt namelijk dat het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%, zonde om te veel geld te betalen. Vraagt u bij ons offertes aan dan ontvangt u met het invullen van slechts één aanvraag tot wel 5 offertes van tuinmannen in uw regio. Dit is zonder risico, het aanvragen van offertes is bij ons namelijk compleet gratis en vrijblijvend. Vergelijk de offertes met elkaar en pik de tuinman met de beste prijs-kwaliteitverhouding er eenvoudig uit.

wat kost een tuinman

Tuinman, hovenier? Wat is nu eigenlijk het verschil

Tuinman, hovenier, veel mensen vragen zich af wat nu eigenlijk het verschil is tussen deze 2 beroepen. Bent u op zoek naar de persoon die uw tuin een kleine of grote onderhoudsbeurt geeft of kleine aanpassingen doet in uw bestaande tuin? Dan heeft u een tuinman nodig. Is uw tuin toe een aan complete metamorfose met een nieuw tuinontwerp en een nieuwe tuinaanleg? Dan bent u bij een hovenier aan het juiste adres. Een hovenier kan ook het onderhouden van uw tuin voor u oppakken, maar in de praktijk blijkt een tuinman vaak voordeliger.

Wat kan een tuinman voor u betekenen?

Een mooie fris groene tuin blijven verzorgen kost veel tijd. Tegenwoordig zijn we allemaal druk en schiet het onderhouden van de tuin er al snel bij in. Toch is het heerlijk om na een drukke dag thuis bij te komen in een groene leefomgeving, met een hapje en drankje. Wilt u uw vrije uurtjes vooral aan dit laatste besteden, laat dan een tuinman uw tuin onderhouden. Of u nu eenmalig uw tuin een flinke opknapbeurt wilt geven of juist ieder seizoen, een tuinman staat voor u klaar om alles wat met uw tuin te maken heeft uit handen te nemen. Veelvoorkomende taken van een tuinman zijn:

  • Gras zaaien en maaien: Wordt een grasveld goed onderhouden dan is het een prachtig gezicht. Wordt het gras echter niet goed onderhouden, dan ziet de tuin er al snel overwoekerd uit. Regelmatig maaien is daarom noodzakelijk, zeker in de zomermaanden.
  • Snoeien en onkruid verwijderen: 2 keer per jaar een goede onderhoudsbeurt laten doen, bijvoorbeeld voor de zomer en winter, zorgt ervoor dat uw tuin er goed uit blijft zien. Denk hierbij aan het verwijderen van onkruid, dode planten vervangen, mest aanbrengen en het snoeien van bomen en heggen. De tuinman adviseert u, naar aanleiding van uw planten, wanneer de beste periode is dat het onderhoud plaatsvindt.
  • Herindelen en aanleggen: Wilt u bepaalde onderdelen in uw tuin veranderen, bijvoorbeeld het verplaatsen van een perk met bloemen naar de andere kant van uw tuin, dan doet een tuinman dit graag voor u. Zo kunt u door de jaren heen een andere twist aan uw tuin geven.
  • Opruimen en afvoeren puin: Een tuin vol met herfstgele bladeren of takken die tijdens het snoeien zijn aangepakt, uw groene bak zit binnen no-time vol tijdens het opruimen. De tuinman neemt al het groene restafval voor u mee naar de verwerkingsplaats zodat u niet een week lang tegen de rommel aankijkt.

Loungebank in strakke tuin

Onderhoudscontract

Heeft u een tuin die goed onderhouden moet worden en geniet u er ook echt van als de tuin er weer stralend bij ligt, kies dan voor een onderhoudscontract. Wat de invulling gaat zijn van het onderhoudscontract ligt nog helemaal open. U bent vrij in of u maandelijks, per kwartaal of per halfjaar onderhoud wilt laten plegen. Niets moet, alles mag. Een tuinman komt bij u lang voor een vrijblijvend gesprek waarin al uw wensen worden besproken en de tuinman advies geeft na een rondje door uw tuin te hebben gelopen. Naar aanleiding van dit gesprek maakt de tuinman een onderhoudsplan met een bijbehorend prijskaartje. Bekijk of dit prijskaartje in uw budget past en of er eventueel nog wat onderhandelingsruimte is, u zit tenslotte nog nergens aan vast.

Extra voordeel onderhoudscontract: De eerste zonnestralen laten zich weer zien, de bomen krijgen weer groene blaadjes en iedereen bedenkt zich spontaan: de tuin moet worden aangepakt voor de zomer aanvangt. Veel mensen grijpen mis, de agenda van tuinmannen zitten in de lente namelijk bomvol. Heeft u echter een onderhoudscontract, dan staan de onderhoudsdata voor uw tuin al ruim van tevoren vast. U hoeft er zelf niet over na te denken, u heeft alvast een plekje in het voorjaar zodat u zeker weet dat u er aankomende zomer weer heerlijk bij zit.

Herken een professionele tuinman

Het beroep tuinman gaat vaak samen met passie voor de natuur. U zult dan ook niet snel een tuinman vinden die van uw tuin een nog grotere rommel maakt. Toch is het lekker om zekerheid te hebben, vindt u dat ook? Ga dan op zoek naar een tuinman die in het bezit is van een keurmerk. Is een tuinman aangesloten bij één van de onderstaande organisaties, dan heeft u met een professionele tuinman te maken.

  • Groenkeur
  • Tuinkeur
  • Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG)

Deze keurmerken waarborgen dat de tuinman op de hoogte blijft van vernieuwingen in zijn vakgebied, jaarlijks wordt gecontroleerd en dat mocht er een conflict ontstaan tussen u en de tuinman waar u samen niet uitkomt u een beroep kunt doen op een onafhankelijke geschillencommissie.

Knusse tuin

Goedkope tuinman gezocht!

Wilt u besparen op de kosten voor het inhuren van een tuinman? Zorg dan dat u meerdere prijsopgaves in handen krijgt. Het prijsverschil tussen tuinmannen kan namelijk oplopen tot wel 40%. We twijfelen er niet over dat u dit geld beter kunt besteden, bijvoorbeeld aan een overheerlijk avondje barbecueën met familie in uw straks goed onderhouden tuin. Vraag bij ons met slechts 1 aanvraag tot wel 5 offertes op van ervaren tuinmannen in uw regio. Dit is gratis en volledig vrijblijvend, u bent nergens toe verplicht. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis, vergelijk ze en ga eenvoudig van tuinman gezocht, naar tuinman gevonden maar dan wel voor de allerbeste prijs!