Tuinrenovatie

Door tuinrenovatie krijgt u een tuin een flinke opknapbeurt. Welke werkzaamheden vallen hieronder en welk resultaat kunt u verwachten?

Kosten

De kosten van tuinrenovatie zijn afhankelijk van uw wensen. Gras is bijvoorbeeld goedkoper dan straatwerk. Het opnieuw aanleggen van een tuin kost gemiddeld € 50 tot € 100 per m2 (inclusief arbeidsuren en materiaal). Gras heeft u al voor € 5 tot € 10 per m2. Wilt u graag weten wat de renovatie van uw tuin precies kost? Vraag dan makkelijk en snel meerdere offertes aan door uw postcode hierboven in te vullen.

Tuinrenovatie

Een tuin is gemiddeld eens per 10 jaar toe aan een grondige opknapbeurt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De tuin sluit bijvoorbeeld niet meer aan bij uw wensen door een verbouwing of de tuin is verwaarloosd geraakt. Een tuinrenovatie is een flinke klus. Hoveniers rekenen hier de volgende werkzaamheden onder:

  • Onkruid verwijderen
  • Bomen en struiken snoeien
  • Planten en bomen verwijderen of verplaatsen
  • Grond af- en aanvoeren
  • Straatwerk en schuttingen herstellen

De basis behouden

Het grote voordeel van tuinrenovatie is dat de basis van uw tuin grotendeels bewaard blijft. Een hovenier kijkt welke planten verplaatst moeten worden en waar er gesnoeid moet worden. Ook bestaand straatwerk wordt vaak hergebruikt. Uw tuin wordt dus grondig opgeknapt, zonder dat u alles opnieuw moet aanschaffen. Het laten renoveren van uw tuin is hierdoor aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Een volwassen uitstraling

Door tuinrenovatie heeft uw tuin direct een mooie volwassen uitstraling. Door het hergebruik van bestaande planten, struiken en bomen hoeft u namelijk niet te wachten op een groene tuin. Bij een nieuw aangelegde tuin moet u vaak even geduld hebben voordat de beplanting gaat groeien en uw tuin mooi wordt. Het renoveren van uw tuin geeft resultaat waar u meteen van kunt genieten.

Onderhoud weer overzichtelijk

Is uw tuin eenmaal gerenoveerd, dan kunt u jaren vooruit. Het onderhoud van de tuin is weer overzichtelijk, waardoor u het goed kunt (laten) bijhouden. Hierdoor geniet u van een nette en verzorgde tuin, wat bovendien ook beter is voor de waarde van uw huis.

Tuin opnieuw aanleggen

Als de basis van uw tuin niet geschikt is voor tuinrenovatie, dan kunt u kiezen voor het opnieuw laten aanleggen van uw tuin. Uw tuin krijgt dan een compleet nieuwe indeling op basis van een tuinontwerp. Tuinaanleg is duurder dan renovatie, maar u heeft wel de kans om de tuin helemaal naar uw wens en smaak te laten inrichten.

Makkelijk offertes vergelijken

Een tuin van top tot teen laten opknappen is een grote opdracht. Wij adviseren u om bij diverse hoveniers een prijsopgave aan te vragen. De verschillen kunnen namelijk oplopen tot wel 40%. Het vergelijken van offertes is daarom de moeite waard. Zo kunt u makkelijk de beste prijs voor uw tuinrenovatie kiezen.

Tuin met verschillende materialen