Granieten tuintegels

Wat zijn nu precies de eigenschappen van granieten tuintegels, en welke voordelen brengen deze moderne tuintegels met zich mee?

Prijzen granieten tuintegels

Granieten tuintegels behoren tot de natuursteensoort. Natuursteen tuintegels zijn duurzamer en onderhoudsarmer. Daarom bent u hiervoor meer kwijt dan voor andere soorten tuintegels. Op lange termijn bent u wel goedkoper uit, aangezien natuursteen zijn waarde behoudt. Natuursteen is doorgaans verkrijgbaar voor gemiddelde prijzen tussen de € 30 – € 65 per m2.

Het is aan te raden om verschillende offertes van stratenmakers aan te vragen en te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk veel verschillen en zo bespaart u op de kosten.

 Voordelen granieten tuintegels

Granieten tuintegels zijn één van de populairste natuursteen tegels, dit omdat deze tuintegels een aantal grote voordelen hebben:

  • De tegels zijn heel hard

  • Niet krasgevoelig

  • Een chique uitstraling

  • Vorstbestendig.

  • Bestand tegen hoge gebruiksbelastingen.

  • Het oppervlak kan op allerlei manieren glanzend, dof of ruw worden afgewerkt.

Terras van granieten tegels

Natuursteen

Er zijn veel verschillende soorten tuintegels. Granieten tuintegels behoren tot de natuursteensoort. Natuursteen tuintegels zijn verkrijgbaar in de volgende materiaalsoorten: leisteen, marmer, travertin, kwartsiet en natuurlijk graniet. Natuursteen beschikt over de eigenschappen goede kwaliteit en duurzaamheid. Dit wordt later in dit artikel verder toegelicht.

Herkomst granieten tuintegels

Graniet is een dieptegesteente dat ontstaat uit magna en wordt gebruikt als natuursteen in sierbestrating of interieurs. Het woord graniet is afgeleid van het Latijnse woord ‘granus’, dat korrel betekent. Dit heeft te maken met de gespikkelde en gelijkmatige structuur van graniet, in alle richtingen.

Welke kleur tegel kiest u?

Graniet is in vele kleuren leverbaar. Rood- en bruintinten komen veel voor.  Een granieten vloer kan op allerlei manieren worden bewerkt, met als resultaat glanzend, dof of ruw. Deze bewerkingen hebben wel invloed op de kleur van de steen. Polijsten geeft de diepste kleurweergave, terwijl een ruwe bewerking de kleur weer fletser maakt. Een ruwe afwerking zorgt voor kleuren die doffer en fletser zijn. Dit geeft de granieten vloertegel een natuurlijk en puur uiterlijk zoals natuursteen hoort te zijn.

Granieten tuintegels

Duurzaam

Graniet is een van de hardste materialen en zal daarom niet snel beschadigen. U kunt dus vertrouwen op een sterke ondergrond en een stevige bestrating. De hardheid van graniet is één van de belangrijkste kenmerken van dit materiaal. Daarnaast kan graniet goed tegen krassen. Het is belangrijk om een paar keer in het jaar uw tuintegels schoon te maken, zo voorkomt u vervuiling op de tuintegels en blijven ze lang mooi.

Toch iets goedkopers?

Vanwege de hoge kwaliteitsstandaard kunnen natuursteen tuintegels soms prijzig zijn. Betonnen tuintegels zijn een goed alternatief, mocht u toch goedkoper uit willen komen. De klassieke betontegel is strak, simpel en functioneel. De prijzen voor betonnen tuintegels zijn gemiddeld  €15 – € 35 per m2. Daarnaast wordt een betontegel in grote hoeveelheden gefabriceerd, wat voor een gunstige prijsstelling zorgt.

Vraag een offerte aan en bespaar op de kosten

Wilt u uw granieten tuintegels vakkundig laten leggen, dan is het verstandig om offertes van meerdere stratenmakers op te vragen. De prijzen kunnen namelijk tot 40% verschillen. Het vergelijken van stratenmakers offertes is dus de moeite waard.

Zwembad omringd met granieten tegels