Houten tuintegels

Houten tuintegels zijn makkelijk te combineren en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn in vele soorten hout te krijgen. Heeft u al een keuze kunnen maken welke soort houten tuintegel het beste bij u past?

Prijzen houten tuintegels

Houten tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en zijn altijd met de zaag zelf op maat te maken. De prijs van houten tuintegels is afhankelijk van de gewenste kwaliteit en materiaalsoort. Houten tuintegels zijn doorgaans verkrijgbaar voor gemiddelde prijzen tussen de € 20 en € 65 per m2.

Welke soort houten tuintegel kiest u?

Hout is verkrijgbaar in vele soorten, zoals naaldhout, wat weer onder te verdelen is in den, larix en grenen. Latijns-Amerikaans hout is onder te verdelen in Itauba en cumaru. Houten tuintegels zijn in al die houtsoorten verkrijgbaar, behandeld en onbehandeld. Hardhouten tuintegels zijn gemaakt van tropisch hardhout. Hardhout is onder te verdelen in:

  • bangkirai
  • kandole
  • keroewing
  • kapur
  • angelim vermelho
  • en andere soorten

Houten tuintegels

Hout past in elke tuin

Houten tuintegels komen steeds vaker voor in de tuin. Ze zijn zeer makkelijk te combineren met andere soorten materialen en passen in iedere tuin. Door sommige houten tuintegels kan uw tuin groter lijken, omdat ze minder opvallen in de tuin. Houten tuintegels hebben weinig last van temperatuur verschillen. De tegels worden niet extreem heet in de zomer of koud in de winter. Ze kunnen wel eens glad worden in de winter of bij nat weer. Dit kunt u voorkomen door ze te voorzien van een grindlaag. Houten tuintegels zijn dus ideaal voor zowel de kleine als grote tuin, en voor wie weinig omkijken wil hebben naar het onderhouden van zijn tuin.

Hardhouten tuintegels

Hardhouten tuintegels geven een warme uitstraling en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Hardhouten tuintegels kunnen onbehandeld overleven, maar de kans is wel groot dat de kleur op een gegeven moment grijzer wordt. Om dit te voorkomen kunt u de tegels verzorgen met olie, bijvoorbeeld met bangkirai olie. Het voordeel van tropisch hardhout is dat het een lange duurzaamheid heeft. De prijs ligt wel hoger dan die van geïmpregneerd hout, maar dat verdient zich op den duur dus terug.

Houten terras

Geïmpregneerde houten tuintegels

Een goed alternatief voor tropisch hardhout is de geïmpregneerde houten tuintegel, een houtsoort van naaldbomen met een lange duurzaamheid. Geïmpregneerd hout is een stuk voordeliger dan tropisch hardhout. Geïmpregneerde houten tuintegels, de behandelde houtsoort voorkomt problemen door het impregneren. Het hout is geïmpregneerd om meer weerbaar te zijn tegen de weersomstandigheden buiten.

Offerte houten tuintegels

Wilt u uw houten tuintegels vakkundig laten leggen, dan is het verstandig om offertes van meerdere stratenmakers op te vragen. De prijzen kunnen namelijk onderling tot 40% van elkaar verschillen. Het vergelijken van stratenmaker offertes is dus de moeite waard om zo de beste deal te krijgen voor uw houten tuintegels.