Mozaïek

Bij mozaïek tegels worden een grote groep kleinere tegels aangebracht op een groot oppervlak. De techniek die hier bij hoort geeft een unieke uitstraling aan de tegels in uw tuin.

Prijzen mozaïek

De prijzen van mozaiek variëren en zijn afhankelijk van het soort materiaal en de afmetingen die u kiest. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 45 en € 75 met uitschieters naar boven. Per verkooppunten kunnen de prijzen nogal verschillen. Bent u nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan nu tot 5 offertes aan via deze website. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot 40% op de kosten.

Maak uw eigen kunstwerk

Met mozaïek tegels kunt u uw persoonlijke kunstwerk maken. Mozaïek tegels zijn er in verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Dit zorgt ervoor dat er eindeloos kan worden gecombineerd. Mozaïek tegels zijn onder te verdelen in:

  • keramiek
  • hardsteen
  • marmer
  • leisteen
  • travertin
  • glas

Glas- en keramisch mozaïek wordt gekozen om een modern en strak design te creëren. Voor het creëren van een klassieke sfeer is natuursteen mozaïek de juiste materiaal soort.

Mozaïektrends

De cementtegels van Spaans en Marokkaanse mozaïek zijn in opkomst. Deze tuintegels geven een sfeervol en exotisch effect. In Nederland ziet u nauwelijks mozaïek op gevels, terwijl het in Spanje te vinden is op de mooiste gebouwen van de stad. In Griekenland gebruiken ze ook mozaïek voor huizen en straten. De reden waarom in Nederland weinig mozaïek is te zien, komt door de zware vorst waar bepaalde tegel soorten niet tegen kunnen. Het is daarom belangrijk dat u zich vooraf goed informeert over welke soorten mozaïek tegels hier wel tegen kunnen.

Mozaiek tegels

Technieken

Elke mozaïek tegel is uniek en en iedere stijl is heel persoonlijk. In een tuinontwerp kunt u veel verschillende materialen en kleuren combineren. Er zijn veel voorbeelden om inspiratie mee op te doen. Mozaïek wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt voor de versiering van gebouwen, vloeren en parken. De hele tuin bestraten met mozaïek is misschien iets te veel van het goede. Het is daarom leuk om bijvoorbeeld een bloempot te versieren met gekleurde mozaïek tegeltjes, een pad of een deel van de tuin te bestraten in een mozaïek patroon.

Mozaïek tegels leggen

Het leggen van mozaïek tegels in de tuin is uiterst precies werk en kost daarom veel tijd. Het gebruik van verschillende formaten tegels geeft meer dynamiek aan het beeld van uw tuin, maar let wel op dat het een ruimte ook kleiner kan laten lijken.

Natuursteen tuintegels

Past mozaïek toch niet bij uw wensen en wilt u iets wat bijvoorbeeld minder werk kost? Kies dan voor een goed alternatief, natuursteen tuintegels. Natuursteen is makkelijk te onderhouden en gaat lang mee. De kosten liggen wel hoger dan bij de andere materialen, maar de tuintegels beschikken over goede kwaliteit en zijn duurzaam.

Offerte stratenmaker

Wilt u mozaïek tegels vakkundig laten leggen, dan is het verstandig om offertes van meerdere stratenmakers op te vragen. De prijzen kunnen namelijk onderling tot 40% van elkaar verschillen. Het vergelijken van stratenmaker offertes is dus de moeite waard om zo de beste deal te krijgen voor uw mozaïek tegels.