Rubberen tuintegels

Rubberen tuintegels hebben veel voordelen, bijvoorbeeld dat ze waterdoorlatend zijn. Lees meer over de gemiddelde prijzen en voordelen van rubberen tuintegels

Prijzen rubberen tuintegels

De prijzen van rubberen tuintegels liggen ongeveer tussen de € 10 en € 35. Dit is afhankelijk van verschillende diktes en de valhoogte van de rubberen tuintegels. De valhoogte is een maat die laat zien tot op welke hoogte de tegel bescherming biedt bij een val. Hiervoor is vooral de dikte van de tegel een belangrijke factor.

Rubberen tuintegels in uw tuin

Gaat u een zwembad aanleggen of komt er een speeltoestel voor de kinderen in de tuin? Dan bieden de voordelen van rubberen tuintegels een uitkomst. De kans bestaat namelijk dat er iemand valt, en een dikke rubberen tuintegel kan zo’n val voor een belangrijk deel dempen. Rubberen tuintegels worden in het algemeen gelegd waar trillingsdemping noodzakelijk is, vaak voor sportvloeren maar ook bij zwembaden, speelplaatsen, en op terrassen en balkons.

Voordelen van rubber

Rubberen tuintegels hebben veel goede eigenschappen en weinig nadelen. Ze beschikken over de volgende voordelen:

  • Schoon
  • Veilig
  • Anti-slip
  • Beperkt het letsel bij een val
  • Weerbestendig
  • Onderhoudsarm

Tip: Rubberen tuintegels werken ook dempend bij het voorkomen van geluidsoverlast. Ze zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om onder wasmachines te plaatsen.

Rubberen tegels op balkon

Kwaliteit van rubberen tuintegels

Rubberen tuintegels vormen een duurzame ondergrond die bestand is tegen de invloed van het weer. De tuintegels zijn waterdoorlatend, bij een regenbui is de ondergrond dus snel weer droog. Rubberen tuintegels hebben een sterke structuur, waardoor ze niet gaan korrelen.

Kies voor veiligheid

Rubberen tuintegels bieden veiligheid voor terrassen, speeltuinen, balkonnen en tuinen. Vooral wanneer u kinderen heeft, is het belangrijk dat ze veilig buiten kunnen spelen. Door te kiezen voor rubberen tuintegels realiseert u op eenvoudige wijze een valdempende ondergrond.

Rubberen grastegels

Bent u toch niet overtuigd van de standaard valdempende rubberen tuintegels en wilt u een goed alternatief? Kies dan voor rubberen grastegels. De rubberen tuintegels worden dan samen met gras geplaatst. Het gras zorgt voor een natuurlijke uitstraling, terwijl de tegels nog steeds beschikken over de valdempende werking.

Rubberen tegels rondom speeltoestel

Zelf de rubberen tuintegels leggen

U kunt gemakkelijk zelf rubberen tuintegels leggen, daar hoeft u niet handig voor te zijn. De tuintegels zijn net puzzelstukjes en passen in bijna alle gevallen maar op één manier in elkaar. Let er bij het kopen van rubberen tuintegels wel op dat er een handleiding wordt meegeleverd, leveranciers zijn verplicht dit te doen.

Offerte rubberen tuintegels

Wilt u de rubberen tuintegels niet zelf leggen maar deze klus vakkundig laten uitvoeren, dan is het verstandig om offertes van meerdere stratenmakers op te vragen. De prijzen kunnen namelijk onderling tot 40% van elkaar verschillen. Het vergelijken van stratenmaker offertes is dus de moeite waard om zo de beste deal te krijgen voor uw rubberen tuintegels.